NIEUWS

doe mee met de muzikale Duo dag op Zondag 27 mei!

Op zondag 27 mei staat het Kunstencentrum in het teken van muzikale duo's. Want in je eentje muziek maken is leuk, maar samenspelen geeft dubbel zo veel klank! Na muzikale coaching, een korte presentatie van het duo Hoffman-Lohy, wordt de Duo Dag afgesloten met een spetterend slotoptreden waar alle duo's zich zullen presenteren. Niet alleen leerlingen van het KCV kunnen zich inschrijven, ook muzikanten van buitenaf zijn van harte welkom om mee te doen. 

Initiatiefnemer en pianodocent Paul Hoffman speelt zelf al jaren in een duet met Wim Lohy en kijkt uit naar een vrolijke kruisbestuiving van verschillende instrumenten en zang. Want 'in principe is alles mogelijk!' Voor de hand liggende combinaties zoals piano en viool, cello en harp of zang en gitaar zijn prachtig, maar twee drummers in battle of een klarinettist met een trompettist kunnen waarschijnlijk ook heel bijzondere muziek maken samen. Niet alleen de combinatie is vrij, ook leeftijd en genre vormen geen obstakel. Zo kunnen deelnemers kiezen uit klassiek, pop, jazz, kleinkunst, heavy metal, musical enzovoort. 

Als je je aanmeldt voor de Duo Dag, ziet de dag er als volgt:

10:00 uur                   Introductie met koffie/thee.
10:30 tot 12:00 uur    Repetities, docenten zijn aanwezig voor coaching
12:00 uur                   Gezamenlijke lunch
13:00 uur                   Presentatie duo Hoffman-Lohy
14:00 tot 16:00 uur   Groepsles
                                  Pauze
18:30 uur                   Soundcheck
19:30 uur                   Slotoptreden

Meld jezelf alleen of als duo uiterlijk maandag 7 mei aan bij de administratie van het Kunstencentrum, stuur een e-mail naar info@kunstencentrumvelsen.nl en vermeld je naam, leeftijd en instrument(en).
Heb je (nog) geen lessen bij het Kunstencentrum? Dan koppelen wij jou aan een geschikte docent ter voorbereiding en coaching.

Op zaterdag 12 mei is er een generale oefendag 16:00 tot 17:30 en kun je terecht in een van de studio’s van het KCV. Deelnemen aan de Duo Dag is gratis voor leerlingen van het Kunstencentrum. Aan muzikanten van buitenaf vragen wij een bijdrage van € 25,00. Hier is lunch op de dag zelf bij inbegrepen en een aantal voorbereidende coaching sessies met de docent(en). 

 Wij kijken uit naar een spraakmakende en klanktastische dag!

auditie allround Vooropleiding danceworks haarlem 8 juli

Een goede danser(es), dansdocent of choreograaf word je alleen met een doortimmerde en professionele vooropleiding, die aansluit op de hedendaagse mbo- en hbo-dansvakopleidingen. DanceWorks heeft haar successen bij het Kunstencentrum in Velsen inmiddels bewezen en maakt nu ook de stap naar Haarlem. Vanaf september 2018 kunnen jongeren van 10 t/m 14 jaar lessen volgen op topniveau bij de Allround Vooropleiding die in samenwerking met Hart wordt opgestart. De eerste auditieronde vindt plaats op zondag 08 juli.

‘Ieder jaar gebeurt het ons weer; ouders die vragen of we in korte tijd hun kind kunnen klaarstomen voor de auditie van een dansopleiding of musicalacademie. Ze zijn te laat begonnen, hebben op een te laag niveau les gehad of zijn veel te eenzijdig geschoold. Om aangenomen te worden op een mbo- of hbo-dansacademie wordt er een goede vaardigheid van de danser verwacht. Door de toenemende populariteit van dans wagen er steeds meer talentvolle dansers een poging om een plek te krijgen binnen het vak. Een goede voorbereiding op de audities is dus essentieel. Bij de Allround Vooropleiding van DanceWorks dragen we intensief bij aan de ontwikkeling van jonge dansers. We werken aan hun vaardigheden, presentatie en professionaliteit. Alles om hun kansen te vergroten en aan een gedegen basis te bouwen.’
aldus Pirita Alderliefste (Hoofd DanceWorks Velsen).

Op zondag 08 juli kunnen geïnteresseerde jonge dansers auditie komen doen bij Hart. De kosten die aan deelname verbonden zijn, bedragen € 10,00. Voor meer informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met Pirita Alderliefste E: palderliefste@kunstencentrumvelsen.nl Tel: 06-14517099

Klik hier voor meer inhoudelijk informatie!