NIEUWS

Twee weken respijt voor kunstencentrum velsen

Tijdens een extra raadsessie over de acute financiële problemen bij het Kunstencentrum Velsen heeft cultuur-wethouder Jeroen Verwoort het instituut twee weken extra respijt gegeven om met een gedegen plan voor de toekomst te komen.In de sessie, die werd voorafgegaan door een kunstzinnige demonstratie van docenten en leerlingen, waarbij er veel bevlogen insprekers waren en een petitie met 776 handtekeningen werd overhandigd, werd duidelijk dat de raadsleden met name veel waarde hechten aan de kunst- en cultuureducatie op de scholen in het basis- en voortgezet onderwijs.Wethouder Verwoort haalde al snel de angel uit de discussie door aan te geven dat hij 55.000 euro wil overmaken om het Kunstencentrum de komende weken te laten overleven.

Op 12 juli kan de raad dan beslissen om het instituut met een eenmalige extra subsidie te laten voortbestaan. Dan zal er wel een goed plan moeten liggen dat laat zien dat er een reeële overlevingskans is voor het centrum.

Bestuursvoorzitter Sascha Baggerman gaf in een eerste reactie na de sessie voor de camera aan, dat zo’n plan er al ligt. Voorafgaande aan de raadsvergadering op 12 juli is er op 4 juli waarschijnlijk nog een tweede sessie, omdat de raadsleden nog veel vragen hebben over het Kunstencentrum en zijn toekomst.

Bron: https://www.rtvseaport.nl/2018/06/29/kunstencentrum-krijgt-twee-weken-respijt/ 

 

LESSEN KUNSTENCENTRUM VELSEN GAAN VOORALSNOG GEWOON DOOR

Op vrijdag 15 juni verstuurde Gemeente Velsen onderstaand persbericht. Via deze weg willen wij communiceren dat de cursussen vooralsnog gewoon doorgaan. Houd deze pagina en de social media kanalen in de gaten voor meer informatie en het verdere verloop.

PERSBERICHT: Faillissement dreigt voor Kunstencentrum Velsen - door weigering college.